ПРОПАН МАЄ БУТИ В ЕНЕРГЕТИЧНІЙ СТРАТЕГІЇ УКРАЇНИ!

09 грудня, 15:39

18 січня 2017р. Міністерство енергетики та вугільної промисловості України оприлюднило проект Енергетичної стратегії України до 2035 року.

Міністр Міненерговугілля Ігор Насалик є прикладом відкритості влади та показує готовність співпраці з бізнесом. Директор ТОВ «УКРАВТОНОМГАЗ» Андрій Дорофеєв отримав запрошення відвідати обговорення національної енергетичної стратегії (НЕС) від Міністра на особистій сторінці в Фейсбуці. Нам вдалося звернути увагу міністерства на пропан-бутан, як на альтернативний вид палива для України.

ПРОПАН МАЄ БУТИ В ЕНЕРГЕТИЧНІЙ СТРАТЕГІЇ УКРАЇНИ!

Наша компанія готує свої пропозиції до Енергетичної стратегії України.

Основні аргументи для внесення ПРОПАН-БУТАНу в Енергетичну стратегію України:

  • Збільшення власного ресурсу - зрідженого газу пропан-бутану. Пропан-бутан є попутним продуктом видобування природного газу метану. У відповідності зі стратегією  ПАТ «Укргазвидобування» 20/20, мета якої збільшення власного видобутку природного газу на 30% до 2020 року , та вийти на рівень 20 млрд куб. м.
  • Надійність газотранспортної системи Укаїни. Відсутність інвестицій на реконструкцію магістральних та регіональних газопроводів ставить під сумнів надійність газотранспортної системи України. Резервне газопостачання пропаном можна використовувати на аварійних ділянках розподільчих газопроводів.
  • Україна може залишитись без імпорту природного газу на відміну від імпорту зрідженого газу пропан-бутану. В 2019 р. закінчується контракт між «Нафтогазом» та «Газпром» на транзит природного газу. Російська Федерація до цього часу закінчить будівництво магістрального обхідного газопроводу «Південний потік» та може відмовитись від транзитних можливостей України. Україна втратить щорічний дохід від транзиту більше 2 млрд. USD на рік та в декілька разів зменшить імпорт природного газу. Після запуску «Південного потоку» пропускної здатності обхідних газопроводів буде недостатньо. Після чого Словаччина не буде імпортували сьогоднішні об’єми того ж Російського газу для України.
  • Застосування пропан-бутану в промисловості забезпечить екологічні вимоги (зменшення викидів парникових газів) згідно зобов'язань України в рамках Третього Енергопакету ЄС
ПРОПАН МАЄ БУТИ В ЕНЕРГЕТИЧНІЙ СТРАТЕГІЇ УКРАЇНИ!

 

Також Ігор Насалик наголосив, що стратегія – це план дій для досягнення цілі. «Сьогодні ми повинні плідно попрацювати, щоб за результатами нашого з вами сьогоднішнього обговорення та з урахуванням уже наданих пропозицій доопрацювати в найкоротший час проект нової Енергетичної стратегії України до 2035 року. І я сподіваюся, що в першому кварталі 2017 року Міненерговугілля у співпраці з головними розробниками відповідно до встановленого порядку спрямує проект Стратегії на розгляд і схвалення до Кабінету Міністрів України».

Міністр подякував усім за надані пропозиції та зауваження та запевнив, що Міненерговугілля разом з експертним товариством завершить важливий для розвитку нашої країни документ.

Звертаємо Вашу увагу, що Міненерговугілля приймає пропозиції та зауваження до проекту Енергетичної стратегії України до 2035 року Детальна інформація на сайті.

Сьогодні дуже актуальним є інтерв'ю від 29.09.2021 року директора стратегічного розвитку ТОВ "УКРАВТОНОМГАЗ" Дорофеєва Андрія Сергійовича надане паливному інтернет-ресурсу ENKORR про вартість 1 Гкал та окупність об‘єктів автономного газопостачання. "Опалення на LPG: шанс замислитися знову" На 2022 рік цифри дещо відрізняються, а от термін окупності систем автономного газопостачання зменшується.

Посилання на інтерв’ю: https://enkorr.ua/uk/columns/_otoplenie_na_lpg_shans_zadumatsya_snova/248026

 

 

Щоб проаналізувати та порівняти витрати на різні види палива для підприємства вам достатньо відвідати наш КАЛЬКУЛЯТОР ЕНЕРГОЕФЕКТИВНОСТІ. На калькуляторі ви можете змінювати потужність пальників (кВт*годину, ккал*годину) та ціни на енергоносії (пропан-бутан, природний газ, дизильне пальне, пелета).

Посилання на калькулятор: https://ukravtonomgaz.ua/calc/busines-heating

 

 

УКРАВТОНОМГАЗ В ЦИФРАХ
12
років
Успішної роботи
650
об’єктів
Змонтованих під ключ
80 000
куб.м
Сумарний об’єм газгольдерів
190 000
тонн
Створений ринок LPG в рік
НАМ ДОВІРЯЮТЬ
-
БЕЗКОШТОВНА ГАЗИФІКАЦІЯ
Обмеженій кількості клієнтів наша компанія надає обладнання і монтаж автономного газопостачання безкоштовно на умовах наших поставок газу. Якщо Ви хочете отримати комерційну пропозицію на монтаж автономного газопостачання, заповніть форму нижче.