УКРАВТОНОМГАЗ вітає всіх з прийняттям Верховною Радою України законопроету №2317

21 грудня, 12:38

УКРАВТОНОМГАЗ вітає всіх з прийняттям Верховною Радою України законопроету №2317, яким суттєво спрощується діюча система отримання ліцензії на зберігання палива для власних потреб.

Законопроект передбачає важливі зміни:

1.Зміни у сфері ліцензування зберігання палива - скасовується подача пакету документів на отримання ліцензій Державної податкової служби (ДПС), надалі потрібна лише заявка із зазначенням загального об'єму зберігання;

2.Паливо, яке використовувалося в рамках договору підряду, буде вважатись як для власного споживання, що спрощує роботу автопідприємств, промислових підприємств та аграрних підприємств, які працюють з технікою підрядників.

3.Перенесено дію штрафних санкцій за відсутність поданої заяви в ДПС з 31 грудня 2019 р. до 31 березня 2020 р. Нагадаємо, що розмір штрафних санкцій 500 000 грн.

УКРАВТОНОМГАЗ звернув увагу громадськості до проблеми видачі ліцензії ДФС на зберігання пального, яке використовується для власних потреб.

-Більше 100 000 грн витрачено на рекламу для висвітлення проблеми в Facebook

-Більше 1000 людино/годин роботи команди УКРАВТОНОМГАЗ над проблематикою та висвітленням ПРОБЛЕМ Ліцензій ДПС

-Більше 10 підготовлених офіційних пропозицій для різних асоціацій

фото

Нас часто запитують, чому УКРАВТОНОМГАЗ виступає проти ліцензій ДФС на зберігання пального?

-По-перше: ПРОБЛЕМИ РИНКУ ПРОБЛЕМИ ЛЕГАЛІЗАЦІЇ. Більшість наших клієнтів теж не можуть отримати Ліцензії на зберігання пального, так як використовують мобільні пересувні установки (мобільні зерносушарки, модульні тимчасові асфальтні заводи і т.д.)

-По-друге: ПРОБЛЕМИ ЛЕГАЛІЗАЦІЇ. Ми змушені були б зупинити більшість робіт по монтажу автономних систем газопостачання, та зазнали б значних фінансових втрат через штрафні санкції від наших замовників. Наша компанія виконує роботи з застосуванням електрогенераторів, на які подається паливо з резервуарів. А для таких тимчасових об'єктів споживання палива потрібно було б теж отримувати ліцензію ДПС на зберігання пального. Але як це зробити в законі не написано, в Державній фіскальній службі роз’яснення не надали.

-По-третє: КОРУПЦІЯ. Ліцензії в Україні - це синонім корупції. Іноді складається враження, що недолуге законодавство спеціально створене для корупційних схем правоохоронців та фіктивних громадських організацій.

Дуже важко протистояти лобі паливних асоціацій, які на жаль не розуміють проблеми агропідприємств та промсловості. На жаль, законопроекти в Україні приймаються кулуарно та в інтересах олігархічних кланів та без залучення експертів ринку. Але абсурдні рішення завжди можна спростувати сильними аргументами.

Дякуємо всім, хто працював над змінами в законопроекті, та всім, хто підтримав наші інформаційні звернення та повідомлення. Початком був наш пост у Facebook.

картинка

 

Сьогодні дуже актуальним є інтерв'ю від 29.09.2021 року директора стратегічного розвитку ТОВ "УКРАВТОНОМГАЗ" Дорофеєва Андрія Сергійовича надане паливному інтернет-ресурсу ENKORR про вартість 1 Гкал та окупність об‘єктів автономного газопостачання. "Опалення на LPG: шанс замислитися знову" На 2022 рік цифри дещо відрізняються, а от термін окупності систем автономного газопостачання зменшується.

Посилання на інтерв’ю: https://enkorr.ua/uk/columns/_otoplenie_na_lpg_shans_zadumatsya_snova/248026

 

 

Щоб проаналізувати та порівняти витрати на різні види палива для підприємства вам достатньо відвідати наш КАЛЬКУЛЯТОР ЕНЕРГОЕФЕКТИВНОСТІ. На калькуляторі ви можете змінювати потужність пальників (кВт*годину, ккал*годину) та ціни на енергоносії (пропан-бутан, природний газ, дизильне пальне, пелета).

Посилання на калькулятор: https://ukravtonomgaz.ua/calc/busines-heating

 

 

УКРАВТОНОМГАЗ В ЦИФРАХ
12
років
Успішної роботи
650
об’єктів
Змонтованих під ключ
80 000
куб.м
Сумарний об’єм газгольдерів
190 000
тонн
Створений ринок LPG в рік
НАМ ДОВІРЯЮТЬ
-
БЕЗКОШТОВНА ГАЗИФІКАЦІЯ
Обмеженій кількості клієнтів наша компанія надає обладнання і монтаж автономного газопостачання безкоштовно на умовах наших поставок газу. Якщо Ви хочете отримати комерційну пропозицію на монтаж автономного газопостачання, заповніть форму нижче.