ЖУРНАЛ "АГРОСНАБ ЧОРНОЗЕМ'Я" НАПИСАВ ПРО ПРОБЛЕМИ ВІДКЛЮЧЕННЯ ПРИРОДНОГО ГАЗУ ТА ШЛЯХИ ЇХ ВИРІШЕННЯ

11 грудня, 14:35

Журнал "Агроснаб Чорнозем'я", який виходить з 2001 р. для спеціалістів АПК та харчової промисловості - написав статтю про можливі ризики відключення природного газу для агропідприємств та про альтернативне газопостачання пропан-бутаном зерносушарок.

ЧОМУ АГРОПІДПРИЄМСТВА ГОТУЮТЬСЯ ДО ВІДКЛЮЧЕННЯ ПРИРОДНОГО ГАЗУ?


Енергобезпека та енергонезалежність є пріоритетними задачами для кожного агропідприємства. Аграрії використовують енергозатратне обладнання, де витрата палива - вагомий фактор вартості продукції. Власники зернових комплексів все частіше звертаються в компанію "УКРАВТОНОМГАЗ" з ціллю зменшення витрат на паливо.
Постійний ріст цін на газ та дизель, збитки через крадіжки палива на підприємстві, недобросовісні постачальники, погіршення якості та відключення природного газу, судові позови від Облгазу за "перевитрату газу" - це лише частина наболівших тем, про які говорять власники агропідприємств. Для підприємства ці проблеми загрожують багатомільйонними збитками та втратою привабливості на ринку. Використання скрапленого вуглеводневого газу економічно та технологічно вигідніше для агропідприємств в порівнянні з іншими енергоносіями. 

 

http://agrosnabchernozemya.info/JULY2019/#p=25

 

Коментар директора ТОВ "УКРАВТОНОМГАЗ" Андрія Дорофеєва:

Сьогодні більшість директорів підприємств розуміють, що буде скоро введено в експлуатацію "Північний потік-2", "Турецький потік" і є ризик, що компанії будуть обмежені в поставках природного газу. Звичайний громадянин не відчує на собі ці обмеження, тому що соціальний сектор є пріоритетним для держави, а от підприємствам можуть бути обмежені поставки природного газу, і доброю альтернативою тут є скраплений газ пропан-бутан.

Ми проаналізували ряд об'єктивних факторів, які говорять про переваги скрапленого газу для агропідприємств.

 

ряд об'єктивних факторів, які говорять про переваги скрапленого газу для агропідприємств.

 

1. Енергоефективність
Калорійність скрапленого газу 11400 Ккал при згоранні 1 кг, що значно вище аналогічних показників природного газу та дизельного палива. Пропан-бутан на 35% дешевше в порівнянні з використанням дизельного палива, що істотно зменшує собівартість виробництва. За рахунок великих об'ємів споживання палива на зерносушарках окупність установки обладнання на скрапленому газі становить 3-4 місяця, або приблизно 30 000 тонн зерна. За рахунок постійного тиску і підвищеної калорійності скраплений газ вирішує проблему великої і стабільної теплової потужності, що особливо важливо для безперервної роботи та отримання якісного екологічного зерна.

Коментар комерційного директора Віктора Черненко: "Основним критерієм для будівництва систем аварійно-резервного газопостачання скрапленом газом пропаном є заниження калорійності природного газу на 10-20% в залежності від регіону. Наприклад, наші замовники, хто вже працює на скрапленому газі провели незалежні аналізи в лабораторіях і ці факти дійсно підтвердилися. Це значно впливає на виробничий процес і його собівартість."

2. Захист від крадіжок
Зберігання пропан-бутану під високим тиском виключає його крадіжки на підприємстві.
Система подачі скрапленого газу немає елементів, які дозволяють відібрати газ. Якість палива може контролювати замовник. В той час коли крадіжка дизельного палива на підприємствах може складати до 20%. На заводах, які використовують природний газ, також спостерігається перерозхід палива та низька калорійність, недостовірність показників лічильника в зв’язку з “прозорою” процедурою перевірки лічильника.

 

газопостачання пропан-бутаном зерносушарок.

 

3. Точний облік палива

При зливанні пропан-бутану на газовозах компанії використовують точні лічильники (об’ємно-масовий витратомір), які рахують об’єм та вагу палива. Підприємство може приймати пропан-бутан також через вагову заводу. Додатковий контроль досягається установкою на резервуар поплавкового рівнеміра, передає дані в особистий кабінет (телефон, комп'ютер), де директор може бачити рівень палива, та отримувати повідомлення про підвищення або різке зниження рівня палива в резервуарі, контролюючи незаплановані поставки. Також підприємство контролює витрату за рахунок додатково встановленого в системі об'ємно-масового витратоміра, який показує точну вагу спожитого палива. Облік зводиться до прийнятих і використаних кілограмам палива.

 4. Простота обслуговування

Використання дизельного палива тягне за собою значні додаткові витрати на обслуговування пальника, заміни фільтрів та комплектуючих пальника. Крім цього в зимовий період дизельне паливо доводиться розігрівати через його низьку якість. Система газопостачання складається з мобільного резервуара для зберігання пропан-бутану, модульної випаровувальної установки з регулятором і системи газопроводу до пальника. Устаткування працює відмінно взимку при сильних морозах за рахунок використання випарника корейського виробництва. Як показує п'ятирічна практика використання в Україні, за рахунок високої якості корейське обладнання не потребує додаткових витрат на обслуговування, а для контролю всієї роботи необхідна 1 людина.

5. Екологічність

Скраплений газ являється екологічно чистим продуктом і часто використовується на підприємствах аграрної та харчової промисловості для сушки зерна, опалення, газопостачання печей і т.д. Підприємства, які працюють на дизелі, мають труднощі з отриманням дозволів по екології і проблеми з розміщенням. Використання скрапленого газу значно спрощує оформлення погоджень екологічних служб.

6. Мобільність

Для підприємств установки скрапленого газу виготовляються у вигляді модульних конструкцій, при необхідності їх можна перевозити разом з сушаркою, монтаж обладнання проходить в короткі терміни. Резервуарний парк для підприємства може надати компанія-постачальник скрапленого газу.

Повну версію статті читайте за посиланням.

Дізнайтесь про енергобезпеку вашого агропідприємства, та як зекономити на пальному до 35%! Залиште ваші дані у формі нижче і ми зв'яжемось з вами для консультації.

 

Відеосюжет телеканалу "112 УКРАЇНА" з міжнародної виставки "АГРО 2019".

 

Енергобезпека агропідприємств потребує термінового реформування - репортаж телеканалу "Перший Діловий" з виставки "АГРО 2019". 

 

Проблеми і перспективи розвитку скрапленого газу в Україні читайте і дивіться відео на сайті.

Проблемы и перспективы развития сжиженного газа в Украине читайте и смотрите видео на сайте.

 

Сьогодні дуже актуальним є інтерв'ю від 29.09.2021 року директора стратегічного розвитку ТОВ "УКРАВТОНОМГАЗ" Дорофеєва Андрія Сергійовича надане паливному інтернет-ресурсу ENKORR про вартість 1 Гкал та окупність об‘єктів автономного газопостачання. "Опалення на LPG: шанс замислитися знову" На 2022 рік цифри дещо відрізняються, а от термін окупності систем автономного газопостачання зменшується.

Посилання на інтерв’ю: https://enkorr.ua/uk/columns/_otoplenie_na_lpg_shans_zadumatsya_snova/248026

 

 

Щоб проаналізувати та порівняти витрати на різні види палива для підприємства вам достатньо відвідати наш КАЛЬКУЛЯТОР ЕНЕРГОЕФЕКТИВНОСТІ. На калькуляторі ви можете змінювати потужність пальників (кВт*годину, ккал*годину) та ціни на енергоносії (пропан-бутан, природний газ, дизильне пальне, пелета).

Посилання на калькулятор: https://ukravtonomgaz.ua/calc/busines-heating

 

 

УКРАВТОНОМГАЗ В ЦИФРАХ
12
років
Успішної роботи
650
об’єктів
Змонтованих під ключ
80 000
куб.м
Сумарний об’єм газгольдерів
190 000
тонн
Створений ринок LPG в рік
НАМ ДОВІРЯЮТЬ
-
БЕЗКОШТОВНА ГАЗИФІКАЦІЯ
Обмеженій кількості клієнтів наша компанія надає обладнання і монтаж автономного газопостачання безкоштовно на умовах наших поставок газу. Якщо Ви хочете отримати комерційну пропозицію на монтаж автономного газопостачання, заповніть форму нижче.