03 сентября, 10:05

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило оцінку вартості газу в найближчі 2021-2022 рр. через істотне підвищення цін. Також перегляд прогнозу обумовлений відновленням попиту і проблемами в ланцюжках поставок, йдеться в повідомленні.

Найістотніше були підняті очікування щодо вартісних орієнтирів на європейського газовому хабі TTF. Поточні рекордно високі спотові ціни обумовлені екстремальними погодними умовами цього року, низькими запасами газу в сховищах, високим попитом в Азії, відновленням попиту в Європі і недостатніми додатковими поставками.

Європейські спотові ціни тісно корелювали з цінами в Східній Азії, оскільки поставки зрідженого природного газу (СПГ) в Європу скоротилися з 2020 року, і обидва регіони конкурують за доступні обсяги поставок. Запаси в сховищах Європи значно нижче рівнів кінця серпня 2019 го і 2020 років - не дивлячись на майже рекордні обсяги експорту газу "Газпромом" (MOEX: GAZP) в поточному році.

"Очікується, що деякі з цих проблем збережуться і в 2022 році, і тому ми також підвищили наші оцінки на наступний рік. Проте, оцінки вартості газу в 2022 році набагато нижче рівнів 2021 року, оскільки ми очікуємо, що погодні умови нормалізуються і "Газпром" кілька збільшить свій експорт ", - йдеться в повідомленні Fitch.

Прогноз Fitch для цін на природний газ: 

 

Прогноз Fitch для цін на природний газ

 

Ми вирішили пожартувати та створили креативне відео на базі популярного американського серіалу “Мільярди”, де головний герой Бобби Аксельрод з Волл-стріт дає вказівки “зливати” природний газ та купувати скраплений газ разом з “Укравтономгаз” в Україні

 

укравтономгаз

 

Наше відео не залишилось без уваги “енергетичної спільноти”. Дякуємо energypulse.com.ua за оцінку.

Кращі креативні відео на енергетичному ринку України в 2021 році

Сегодня очень актуальным есть интервью от 29.09.2021 года директора стратегического развития ООО "УКРАВТОНОМГАЗ" Дорофеева Андрея Сергеевича данное топливному интернет-ресурсу ENKORR о стоимости 1 Гкал и окупаемости объектов автономного газоснабжения. "Отопление на LPG: шанс задуматься снова". На 2022 год цифры несколько отличаются, а вот срок окупаемости систем автономного газоснабжения уменьшается.

Ссылка на интервью: https://enkorr.ua/uk/columns/_otoplenie_na_lpg_shans_zadumatsya_snova/248026

 

 

Чтобы проанализировать и сравнить затраты на разные виды топлива для предприятия вам достаточно посетить наш КАЛЬКУЛЯТОР ЭНЕРГОЭФФЕКТИВНОСТИ. На калькуляторе можно изменять мощность горелок (кВт*час, ккал*час) и цены на энергоносители (пропан-бутан, природный газ, дизельное топливо, пеллеты).

Ссылка на калькулятор: https://ukravtonomgaz.ua/ru/calc/busines-heating

 

 

УКРАВТОНОМГАЗ В ЦИФРАХ
10
лет
Успешной работы
580
объектов
Смонтированных под ключ
70 000
куб.м
Суммарный объем газгольдеров
150 000
тонн
Создан рынок LPG в год
НАМ ДОВЕРЯЮТ
-
БЕСПЛАТНАЯ ГАЗИФИКАЦИЯ
Ограниченному количеству клиентов мы предоставляем оборудование и монтаж автономного газоснабжения бесплатно на условиях наших поставок газа. Если Вы хотите получить коммерческое предложение заполните форму ниже.