Використання зрідженого газу підприємством

01 лютого, 14:14

Існує два джерела LPG: близько 60% (більше половини його загального обсягу) одержують при підземному видобутку природного газу та нафти, а також 40% (решта), що утворюється при переробці сирої нафти.

 

Використання зрідженого газу підприємством

 

Кожне виробниче підприємство прагне досягнення енергетичної безпеки та енергетичної незалежності. Собівартість продукції включає чималі витрати на паливо, а виробництво вимагає енергоємного обладнання.

Керівництво постійно вимушене стикатися з низкою проблем: нескінченне зростання цін на газ і дизельне паливо, збитки, пов'язані з крадіжкою пального, несумлінність постачальників, відключення природного газу або його погана якість, санкції за "перевитрату газу" тощо. Масу нагальних питань, що загрожують багатомільйонними збитками та втратою становища на ринку, керівникам підприємств доводиться вирішувати постійно.

 

Использование сжиженного газа предприятием

 

У прагненні скоротити витрати на енергоресурси, власники бізнесу все частіше вдаються до використання зрідженого газу. Він найвигідніший як у економічному плані, так і у технологічному відношенні.

Походження зрідженого газу для підприємства

Зріджений природний газ (відомий як ЗВГ) - це різновид вуглеводневого газу. При кімнатній температурі він зазвичай знаходиться в газоподібному стані, але при дуже низьких температурах стає рідиною, що значно полегшує його транспортування та зберігання.

Отримати вуглеводневий газ можна при обробці нафти на переробних підприємствах, при видобуванні нафти, або на газових родовищах. У нафтовому газі можуть міститися пропан, бутан, етан та інші гази та домішки. Пропан і бутан легко змінюють свій агрегатний стан (перетворюються на рідину), що дуже зручно при транспортуванні та зберіганні, а їхня "летючість" дозволяє з легкістю їх використовувати.

Головні переваги зрідженого газу

 

Головні переваги зрідженого газу

 

Проаналізувавши цілу низку об'єктивних факторів, можна зробити висновки про такі переваги використання пропан-бутану на підприємствах:

  • Низькі витрати на обслуговування

    Використовуючи дизпаливо, підприємство має бути готове до ряду супутніх витрат (обслуговування пальників, заміна фільтрів, підігрів палива в зимовий період), що призводить до значного подорожчання використання дизельного палива.

    При роботі на зрідженому газі обладнання відмінно себе показує навіть у найсильніші морози. Вартість обслуговування невелика, тому що використовується якісне обладнання, виготовлене спільними зусиллями компанії УКРАВТНОМГАЗ та компанії KGE (Корея).

    Система газопостачання пропан-бутаном включає стаціонарну ємність для зберігання пропан-бутанової суміші, а також модульну установку випару KGE з регулятором і систему газопроводів, що підходять до пальника. Для контролю процесу достатньо однієї людини.

    На сайті UKRAVTONOMGAZ представлено обладнання найвищої якості, яке пристосоване до умов ринку LPG в Україні. Як показує досвід експлуатації, при використанні систем аварійного чи основного газопостачання підприємства не потрібні додаткові витрати на обслуговування.

  • Енергетична ефективність

    Питома теплота згоряння LPG – 11 450 кКал/кг, що значно перевищує цей показник природного газу та дизпалива. Вартість пропан-бутану на 35-50% дешевша, що у свою чергу знижує витрати на виробництво продукції. Оскільки котельні чи підприємства з потужним обладнанням споживають значні обсяги палива, установка на зрідженому газі швидко окупається (приблизно за 3-7 місяців). Постійний тиск та висока калорійність LPG дозволяють давати стабільну теплову потужність, необхідну для безперервної роботи технологічних ліній та виробництва високоякісної продукції.

  • Точність обліку

    Для вимірювання об'єму та ваги при відвантаженні пропан-бутану з газовозу підприємство користується точними приладами (об'ємними масовими витратомірами). Встановлений на резервуарі датчик поплавця дає можливість подальшого контролю рівня палива. Дані передаються в особистий кабінет (комп'ютер або телефон), і при різкому підвищенні чи зниженні рівня керівник отримує попередження. За допомогою другого об'ємно-масового витратоміра, встановленого в систему, можна контролювати вагу палива, що витрачається. Точні вимірювання прийому та витрати використовуються для бухгалтерських розрахунків.
  • Екологічність

    LPG є екологічно чистим продуктом, що дає можливість використання його у будь-яких галузях промисловості та сільського господарства (металургійна, харчова промисловість, опалення, газопостачання печей та ін.). Робота на дизельному паливі не дає таких широких можливостей і не завжди можна отримати екологічний дозвіл. Працюючи з LPG, узгодження проходять значно простіше.

  • Захист від розкрадання

    Пропан-бутан зберігається на підприємстві під високим тиском, до того ж, у системі не передбачено елементів для його відбору та здійснюється постійний кількісний контроль. Це виключає крадіжку палива. Контролю також піддається його якість.

    У той же час, на підприємствах, де використовується дизельне паливо, розміри його розкрадання можуть становити до 20%. На підприємствах, де використовується природний газ, також може бути перевитрата палива, його низька калорійність та недостовірні показання лічильників через їх неправильну перевірку.

  • Зручність використання та переміщення

    Установки для зрідженого газу є модульними конструкціями, які при необхідності можна швидко перемістити і змонтувати, що дуже зручно при експлуатації пересувних підприємств (таких як асфальтні заводи і т.д).

Оцінивши всі плюси та мінуси різних видів палива, можна зробити однозначний висновок про переваги газопостачання на пропан-бутані. Аналітики ринку відзначають постійне зростання використання зрідженого газу на всій території України.

Лідером ринку в галузі автономного та аварійно-резервного газопостачання зрідженим газом є УКРАВТОНОМГАЗ. Ми реалізували понад 600 об'єктів по Україні. Безліч унікальних проектів (потужністю від 1 до 60 мВт) автономної газифікації на підприємствах нашої країни було реалізовано фахівцями компанії Укравтономгаз. Надійна та ефективна робота забезпечується завдяки використанню перевіреного обладнання та європейських стандартів.

Компанія пропонує повний спектр послуг з проектування, обслуговування та монтажу систем автономного газопостачання, включаючи розробку з урахуванням індивідуальних особливостей об'єкта. Також до групи наших компаній входить компанія ТОВ "Автономгазтрейд", завдяки якій ми здійснюємо доставку газу нашим клієнтам.

 

 

Сьогодні дуже актуальним є інтерв'ю від 29.09.2021 року директора стратегічного розвитку ТОВ "УКРАВТОНОМГАЗ" Дорофеєва Андрія Сергійовича надане паливному інтернет-ресурсу ENKORR про вартість 1 Гкал та окупність об‘єктів автономного газопостачання. "Опалення на LPG: шанс замислитися знову" На 2022 рік цифри дещо відрізняються, а от термін окупності систем автономного газопостачання зменшується.

Посилання на інтерв’ю: https://enkorr.ua/uk/columns/_otoplenie_na_lpg_shans_zadumatsya_snova/248026

 

 

Щоб проаналізувати та порівняти витрати на різні види палива для підприємства вам достатньо відвідати наш КАЛЬКУЛЯТОР ЕНЕРГОЕФЕКТИВНОСТІ. На калькуляторі ви можете змінювати потужність пальників (кВт*годину, ккал*годину) та ціни на енергоносії (пропан-бутан, природний газ, дизильне пальне, пелета).

Посилання на калькулятор: https://ukravtonomgaz.ua/calc/busines-heating

 

 

УКРАВТОНОМГАЗ В ЦИФРАХ
12
років
Успішної роботи
650
об’єктів
Змонтованих під ключ
80 000
куб.м
Сумарний об’єм газгольдерів
190 000
тонн
Створений ринок LPG в рік
НАМ ДОВІРЯЮТЬ
Віртуальний 3d тур об'єктів газопостачання
Натисніть play та подорожуйте самостійно
НОВИНИ
13 лютого, 17:39
86
«Зернові технології» – міжнародна агропромислова виставка, яка посідає головне місце серед спеціалізованих виставкових заходів України та спрямована…
24 січня, 17:31
156
Запрошуємо всіх відвідати стенд ТОВ УКРАВТОНОМГАЗ на міжнародній виставці ЗЕРНОВІ ТЕХНОЛОГІЇ 2024. Дана подія відбудеться 14 – 16 лютого 2024 в…
24 серпня, 9:49
133
Компанія УКРАВТОНОМГАЗ щиро вітає всіх з найважливішим святом для кожного українця -з Днем Незалежності України!      Ціна нашої свободи набула…
07 серпня, 10:47
1,042
Директор компанії ТОВ "Укравтономгаз" Черненко Віктор Миколайович розповідає про перевагу використання газових електрогенераторів на метані та пропан…
19 липня, 11:12
549
Все більше підприємств обирають пропан (LPG)  як альтернативу природному газу через нестабільність цін та загрозу відключень трубопровідного газу…
03 червня, 10:24
195
В ЄС пропонується та планується зменшення ставки податку на додану вартість (ПДВ) на скраплений вуглеводневий газ (LPG) до 5%. В Країнах…
10 травня, 17:17
232
BioLPG — це пропан, який виробляється з відновлюваної сировини, таких як рослинні відходи; його також називають відновлюваним пропаном і біопропаном…
07 травня, 20:07
397
Світова LPG Асоціація (WLPGA) підготувала презентацію про переваги використання синтетичного натурального газу (SNG) і звернулася до всіх учасників…
03 квітня, 18:15
143
30 березня 2023р. Європейською радою було прийнято постанову, яка продовжує строком на 1 рік добровільну мету держав, що входять до Європейського…
28 березня, 20:59
103
23 березня 2023 року Компанія ТОВ «Укравтономгаз» прийняла участь у  третій конференції циклу «Бізнес-трансформації на агроринку».   Конференція…
17 березня, 11:35
231
Шановні партнери!   Запрошуємо Вас відвідати конференцію БІЗНЕС-ТРАНСФОРМАЦІЇ НА АГРОРИНКУ   ЕНЕРГОНЕЗАЛЕЖНІСТЬ: НОВІ РИНКИ,  ІНВЕСТИЦІЇ.  Захід…
15 вересня, 18:18
4,109
В жовтні LPG збереже вартісну різницю 1 Гігакалорії в 2 рази з природним газом для промисловості. З початку вересня 2022 року оптові ціни на…
-
БЕЗКОШТОВНА ГАЗИФІКАЦІЯ
Обмеженій кількості клієнтів наша компанія надає обладнання і монтаж автономного газопостачання безкоштовно на умовах наших поставок газу. Якщо Ви хочете отримати комерційну пропозицію на монтаж автономного газопостачання, заповніть форму нижче.