Як відкрити АГЗС?

16 жовтня, 14:12

АГЗС - що це?

Проїжджаючи по трасі обласного або районного значення, сьогодні все частіше можна побачити АГЗС - автомобільні газозаправні станції. Основною відмінністю від АЗС для простого обивателя є тип палива, в якості якого, переважно, використовується суміш пропану і бутану.


 Зростаюча популярність цього виду палива, незважаючи на явне відсутність дефіциту традиційного бензину, пояснюється різницею в ціні, яка в 2,5, а то і в 3 рази нижче. Витрати невеликої суми на переобладнання автомобіля і установку на нього ГБО дозволять в перспективі значно заощадити на паливі, особливо, якщо автомобіль використовується як основний вид транспорту для частих поїздок. Послуга модифікації авто доступна у всіх населених пунктах України, тому відкриття АГЗС є перспективним напрямком для розвитку власної справи.


 Якщо ви вирішили зайнятися відкриттям газової заправки, необхідно розуміти, що існує ряд рекомендацій і певна послідовність дій, якої необхідно дотримуватися для того, щоб інвестиції змогли швидко окупитися, а АГЗС почала приносити прибуток якомога швидше.


 Розібратися в цих питаннях вам допоможуть фахівці " УКРАВТОНОМГАЗ" .



Як відкрити АГЗС?

Першим і найголовнішим пунктом є складання докладного бізнес-плану з залученням досвідченого юриста, який зможе визначити, яка документація і дозволи повинні у вас бути для того, щоб АГЗС не тільки працювала, але і була законною.


 Далі необхідно опрацювати наступні пункти:

  • земельну ділянку під заправку; 
  • закупівля обладнання для АГЗС; 
  • договір з постачальником паливної суміші; 
  • підбір співробітників.

 Виходячи їх цих цифр, ви зможете орієнтовно розрахувати рентабельність такого бізнесу, адже кожен з пунктів включає ряд факторів, які необхідно врахувати при розрахунках. Також необхідно спочатку розуміти кількість планованих заправок в перспективі: буде це одна точка або ви хочете створити мережу. Розуміння планованих обсягів допоможе домовитися з постачальниками про більш вигідних умовах, адже опт - це завжди дешевше, а також правильно побудувати систему управління персоналом.


 Якщо на якомусь з етапів ви розумієте, що знань або досвіду у вас недостатньо, найкраще звернутися до професіоналів. Це допоможе уникнути частих ситуацій, коли будівництво зупиняється через брак фінансування або інших технічних нюансів.



Відкриття заправної станції: що потрібно знати?

Так як одним з ключових питань є підбір і покупка земельної ділянки, розглянемо цей процес більш докладно.


 Мінімальна площа, яка необхідна для ефективного облаштування АГЗС - не менше 100 м2. У безпосередній близькості не повинні бути розташовані будь-які сільськогосподарські об' єкти (ферми і т.д.), а також заповідники або землі з підвищеним рівнем пожежонебезпеки або ризиком затоплення, ерозійними грунтами. Для того, щоб забезпечити потік клієнтів, ця ділянка повинен перебувати в безпосередній близькості від великих трас або магістралей, а також мати зручні шляхи під' їзду.


 Закуповувати обладнання необхідно у компанії, яка знаходиться давно на ринку і має ресурси не тільки для його установки, а й для подальшого ремонту, обслуговування. Як правило, такі компанії також надають своїм клієнтам можливість покупки палива на більш вигідних умовах при комплексному обслуговуванні.


 Що стосується підбору персоналу, то тут дуже важлива стратегія розвитку. Якщо ви плануєте одну точку, то бухгалтера, двох або трьох заправників, касира і прибиральниці буде цілком достатньо. У випадку з плануванням мережі, необхідний управлінець, який буде розвивати її з нуля і, в подальшому, візьме на себе керівництво всіма точками, набір і навчання персоналу.



Як зробити бізнес прибутковим?

Правильна маркетингова стратегія - це запорука прибутковості всієї кампанії. Адже саме вона є основою залучення клієнтів.


 Гнучка цінова політика, всілякі акції і програми лояльності для постійних користувачів зможуть зробити ваш продукт конкурентоспроможним і утримати отриманих клієнтів.


 Якщо спочатку АГЗС буде одна, необхідно, щоб її було видно з дороги, для цього потрібні яскраві, пізнавані вивіски з тематичним дизайном, а також стели з цінами на паливо, які будуть видні проїжджаючим автомобілям. Якщо графік роботи буде цілодобовим, найбільш раціональним стане використання світлодіодних вивісок і банерів, а також динамічної кольорової реклами.


 Одним з найбільш вигідних вкладень буде відкриття цілодобового магазину, де можна купити необхідні аксесуари для авто, а також перекусити як снеками, так і гарячою їжею. Санвузол і стоянка також будуть перевагою, так як залучать і той сегмент клієнтів, які використовують інший вид палива, але хочуть зробити зупинку під час поїздки.


 Правильно навчений і ввічливий персонал, який надає якісний сервіс - це один з моментів, який є серйозним аргументом для того, щоб клієнтам хотілося заїжджати на вашу заправку частіше, а також дозволяє уникати конфліктних ситуацій і непорозумінь.




" УКРАВТОНОМГАЗ" : чим ми можемо допомогти?


 Якщо, читаючи перші пункти, ви зловили себе на думці, що організувати відкриття заправки самостійно ви поки не можете, саме час звернутися до професіоналів.


 Ми зможемо не тільки провести якісний аудит і розробити ефективний бізнес-план, створити робочу модель АГЗС, а й надати якісне обладнання, забезпечити його правильну установку і підключення. Ми також є постачальником пропан-бутанової суміші, яка використовується в якості палива.


ЧОМУ ВСЕ БІЛЬШЕ ПІДПРИЄМСТВ ПЕРЕХОДЯТЬ НА ПРОПАН-БУТАН? ДИВІТЬСЯ ВІДЕО ТОВ "УКРАВТОНОМГАЗ"!




 Великий досвід в організації заправних станцій дозволяє нам швидко і коректно зібрати всі необхідні документи для отримання дозволів і запустити бізнес в найкоротші терміни. При цьому ви будете мати повний доступ до всіх звітів на кожному з етапів.


" УКРАВТОНОМГАЗ" : нам довіряють! 

Сьогодні дуже актуальним є інтерв'ю від 29.09.2021 року директора стратегічного розвитку ТОВ "УКРАВТОНОМГАЗ" Дорофеєва Андрія Сергійовича надане паливному інтернет-ресурсу ENKORR про вартість 1 Гкал та окупність об‘єктів автономного газопостачання. "Опалення на LPG: шанс замислитися знову" На 2022 рік цифри дещо відрізняються, а от термін окупності систем автономного газопостачання зменшується.

Посилання на інтерв’ю: https://enkorr.ua/uk/columns/_otoplenie_na_lpg_shans_zadumatsya_snova/248026

 

 

Щоб проаналізувати та порівняти витрати на різні види палива для підприємства вам достатньо відвідати наш КАЛЬКУЛЯТОР ЕНЕРГОЕФЕКТИВНОСТІ. На калькуляторі ви можете змінювати потужність пальників (кВт*годину, ккал*годину) та ціни на енергоносії (пропан-бутан, природний газ, дизильне пальне, пелета).

Посилання на калькулятор: https://ukravtonomgaz.ua/calc/busines-heating

 

 

УКРАВТОНОМГАЗ В ЦИФРАХ
12
років
Успішної роботи
650
об’єктів
Змонтованих під ключ
80 000
куб.м
Сумарний об’єм газгольдерів
190 000
тонн
Створений ринок LPG в рік
НАМ ДОВІРЯЮТЬ
Віртуальний 3d тур об'єктів газопостачання
Натисніть play та подорожуйте самостійно
НОВИНИ
13 лютого, 17:39
85
«Зернові технології» – міжнародна агропромислова виставка, яка посідає головне місце серед спеціалізованих виставкових заходів України та спрямована…
24 січня, 17:31
155
Запрошуємо всіх відвідати стенд ТОВ УКРАВТОНОМГАЗ на міжнародній виставці ЗЕРНОВІ ТЕХНОЛОГІЇ 2024. Дана подія відбудеться 14 – 16 лютого 2024 в…
24 серпня, 9:49
132
Компанія УКРАВТОНОМГАЗ щиро вітає всіх з найважливішим святом для кожного українця -з Днем Незалежності України!      Ціна нашої свободи набула…
07 серпня, 10:47
1,037
Директор компанії ТОВ "Укравтономгаз" Черненко Віктор Миколайович розповідає про перевагу використання газових електрогенераторів на метані та пропан…
19 липня, 11:12
546
Все більше підприємств обирають пропан (LPG)  як альтернативу природному газу через нестабільність цін та загрозу відключень трубопровідного газу…
03 червня, 10:24
194
В ЄС пропонується та планується зменшення ставки податку на додану вартість (ПДВ) на скраплений вуглеводневий газ (LPG) до 5%. В Країнах…
10 травня, 17:17
231
BioLPG — це пропан, який виробляється з відновлюваної сировини, таких як рослинні відходи; його також називають відновлюваним пропаном і біопропаном…
07 травня, 20:07
396
Світова LPG Асоціація (WLPGA) підготувала презентацію про переваги використання синтетичного натурального газу (SNG) і звернулася до всіх учасників…
03 квітня, 18:15
142
30 березня 2023р. Європейською радою було прийнято постанову, яка продовжує строком на 1 рік добровільну мету держав, що входять до Європейського…
28 березня, 20:59
102
23 березня 2023 року Компанія ТОВ «Укравтономгаз» прийняла участь у  третій конференції циклу «Бізнес-трансформації на агроринку».   Конференція…
17 березня, 11:35
230
Шановні партнери!   Запрошуємо Вас відвідати конференцію БІЗНЕС-ТРАНСФОРМАЦІЇ НА АГРОРИНКУ   ЕНЕРГОНЕЗАЛЕЖНІСТЬ: НОВІ РИНКИ,  ІНВЕСТИЦІЇ.  Захід…
15 вересня, 18:18
4,108
В жовтні LPG збереже вартісну різницю 1 Гігакалорії в 2 рази з природним газом для промисловості. З початку вересня 2022 року оптові ціни на…
-
БЕЗКОШТОВНА ГАЗИФІКАЦІЯ
Обмеженій кількості клієнтів наша компанія надає обладнання і монтаж автономного газопостачання безкоштовно на умовах наших поставок газу. Якщо Ви хочете отримати комерційну пропозицію на монтаж автономного газопостачання, заповніть форму нижче.